Yüz Tanıma nedir ve nasıl çalışır?

Yüz Tanıma nedir ve nasıl çalışır?

• Snort kuralları IP ve TCP gibi protokole, bağlantı noktalarına ve ardından içeriği olan ve olmayanlara göre sıralar. İçeriği olan kurallar, özellikle HTTP gibi protokoller söz konusu olduğunda, performansı artıran çok modelli bir eşleştirici kullanır. • Şifre güvenliğine dikkat edilmeli ve kolay tahmin edilir şifreler kullanılmamalıdır. Siber tehdit, yalnızca kurumların değil, bireylerin de maruz kalabileceği bir sanal şiddettir. Oldukça geniş bir kapsamı bulunur ve ciddi sorunlara neden olabilir. Kendinizi korumak ve önlemlerinizi almak içinse “Siber tehdit nedir? Şantaj suçunun işlendiğinin tespit edilmesi durumunda şantajcı 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası ve 5000 güne kadar da adli para cezası alır. Saldırganlar amaçları ve sızmak istedikleri sisteme göre farklı teknikler kullanabilirler.

Bu açıdan kuruluşların gelecekteki faaliyetlerinin  ve niyetlerinin ayrıntılarının kamuya açıklanmasını önlemesini sağlar. Bununla birlikte, bunu başarmanın anahtarı, bu bilgilerin ne hakkında olduğunu, nerede bulunduğunu, bilgilere hangi düzeyde koruma uygulandığını ve bir tehlike durumunda kuruluşun nasıl yanıt vereceğini anlamaktır. Bu tür bilgiler sızdırılırsa, saldırganlar büyük hasara neden olabilir. Örneğin, çalışanlar birden fazla çevrimiçi hizmette oturum açma kimlik bilgilerini yeniden kullanırsa, saldırganlar daha geniş siber saldırılar düzenleyebilir. Nmap, ağ sisteminde bulunan ana bilgisayarları algılamak için benzersiz bir şekilde ham IP paketleri gönderir.

  • Buraya, kayıt yaptırırken kulladığınız, aynı zamanda TekŞifre Kullanıcı Adınız olan, e-posta adresini girerek, e-posta adresinize yeni bir aktivasyon e-postası gönderebilirsiniz.
  • Fırsatlar, sosyal medya paylaşımları, gündem gibi pek çok konu FOMO kapsamında incelenebilir.
  • Teknoloji yaygınlaştıkça, müşteriler kredi kartlarını veya nakit paralarını çıkarmaya gerek kalmadan mağazalarda yüzleriyle ödeme yapabilir.

Doğrudan insan aklı ile ilişkilendiren öğrenme, sorunları çözme gibi kabiliyetlere sahip program ve cihazların ortaya çıkmasını sağlar. • Özellikle WordPress, Joomla gibi hazır yazılımlarda SQL enjeksiyonu yöntemi ile veri tabanına sızılması mümkündür. Böylece sitenizdeki verilerin tamamı silinebileceği gibi üzerinde değişiklik de yapılabilir. Bu durumun önüne geçebilmek için yazılımlarınızı güncel tutmanız önemlidir. Sunucudaki yazılımın düzenli olarak güncellenmesi ve güvenlik önlemlerinin alınması sitenize yapılacak saldırıların önüne geçebilir. Ayrıca mümkün olduğunca sunucudaki hosting’ler arasında duvar olan firmalardan hizmet alabilirsiniz. • Veritabanlarına sızmak için SQL injection yöntemi kullanılabilir. Veritabanının açıklarından faydalanılarak çeşitli sorgular gönderilir. Bu sayede erişim izni olmayan sayfalara erişilmesi ya da sistemin tamamen silinip değiştirilmesi söz konusu olabilir. • Şifre hırsızlıkları en çok kullanılan yöntemlerin başında yer alır. Bu yöntemde genellikle Brute Force saldırılardan faydalanılır. Dünyada en hızlı büyüyen suç faaliyetlerinden biri olan çevrimiçi suçlar, hem bireyleri hem de işletmeleri etkiler.

Chaos Communication Camp, Chaos Computer Club tarafından her 4 yılda bir gerçekleştirilen uluslararası hacker’lar toplantısıdır. 2006’da Paul Bohm tarafından kurulan hackerspace.org, hackerspace’lerin bir listesini tutan ve bir hackerspace’in nasıl başlatılıp çalıştırılacağına ilişkin kalıpları ortaya koyan wiki tabanlı bir web sitesidir. Günümüzde altı kıtada 2.400’den fazla hacker alanı bulunmaktadır. Dosya şifrelemeyen fidye yazılım türü, ayrı ayrı sık kullanılan dosyaları şifrelemek yerine tüm bilgisayar sistemini bloke eder ve kullanıcıdan fidye ödenmesi istenir. Genellikle bu tür zararlı yazılımlar hükümetle ilişkiliymiş gibi bir uyarı mesajına sahiptir.

Bir hacker saldırıya geçmeden önce sitelerdeki açıkları tespit eder. Örneğin WordPress, Joomla gibi hazır sistemler kullanıyorsanız açık kaynak kodundan kullandığınız sürümü öğrenir ve bu sürümün açıkları üzerinden ilerlerler\. Canlı oyun odalarında gerçek zamanlı olarak diğer oyuncularla mücadele et. bettilt güncel\. Ayrıca paylaşımlı bir sunucu kullanıyorsanız diğer web sitelerinin kullandığı hosting’ler üzerinden de sızılması mümkündür. Günümüzde internet sitelerinin sayısı artmış ve hemen her firma tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Ancak internet sitelerinin çoğalmasıyla birlikte ağ saldırıları da yaygınlaşmıştır. İnternet sitesine sızmak için en çok kullanılan yöntemlerin başında ise SQL injection gelir. ” öğrenerek internet sitenizi korumak için gerekli önlemleri alabilirsiniz. Genel olarak, bir ayda spammers’ler tarafından yaklaşık 250 milyar spam iletisi, %0,00001’lik bir başarı oranıyla dağıtılır. Bir kişi bir spam iletisine her yanıt verdiğinde veya bir bağlantıya tıkladığında spam gönderici para kazanır. Kazanılan meblağ, tıklama sayısına ve başarılı yanıtların sayısına bağlı olarak değişir. Çeşitli anketlerden toplanan verilere göre spama erişen çoğu kişi bunu yanlışlıkla yapmaktadır.

” konusunu öğrenmenizde ve önlemlerinizi almanızda fayda vardır. • Sosyal mühendislik kapsamında yer alan kurumların taklit mailleri yoluyla gerçekleştirilen saldırıları da veri ihlali olarak kabul edilir. Bu noktada kurumların sorumluluğu olmayıp kişiler güvenliklerini sağlamak için farklı kaynaklardan gelen postalarda dikkatli olmalıdır. • Kurumlar, üye ve müşterilerinin bilgilerini saklamakla sorumludur. Yapılan siber saldırılar sonucunda ad-soyad, kredi kartı ya da adres bilgisi gibi verilerin ele geçirilmesi veri ihlaline girer. Bu durumdan saldırganlar kadar verilerin güvenliğini sağlayamayan kurumlar da sorumludur. • Kişiler, kendilerine ait bilgileri herkese açık mecralarda paylaşarak alenileştirmişse kişisel verilerin gizliliği kanunundaki istisnalar arasına girer. İstatistiklere göre günümüzde 4 milyardan fazla kullanıcı aktif sosyal medya kullanıcısı vardır. Sosyal medya, etkileşimli bir platform aracılığıyla insanlar arasında bağlantılar kurmayı ve sürdürmeyi ve başkalarıyla bilgi paylaşmayı amaçlar. Twitter hem de Facebook gibi popüler sosyal medya platformları kısa mesajlar, duyurular veya kullanıcıların söylemek istedikleri herhangi bir şeyi göndermelerini sağlayan kişisel ve profesyonel ağlar olarak kullanılır.

You may also like...